U bent hier: Home - Elsa Geserick

Contactgegevens

  • Geserick glasambacht
  • Bolhaarslaan 41
  • 7522 CT Enschede
  • Tel. 06-12863776
  • info@geserickglasambacht.nl

Elsa Geserick

Na een loopbaan in de personele sector van het bedrijfsleven en na een verblijf van vier jaar in Parijs besloot Elsa Geserick het roer om te gooien en haar  al altijd aanwezige creativiteit verder te ontwikkelen. Door een bevriend glaskunstenares werd haar interesse gewekt voor het glas-in-lood .  Elsa  heeft de techniek voor het vervaardigen en ontwerpen van glas-in lood in Hilversum geleerd bij Pfann en heeft stage gelopen bij Glasambacht van Aken.
Al snel werd ze gegrepen door de mogelijkheden van het glas-in-lood en in 2000 opende Elsa Geserick  haar eigen glas atelier. In haar werk laat zij zich inspireren door kunst, architectuur en vanzelfsprekend door de omgeving waarin het paneel geplaatst gaat worden.
In 2004 kwam zij in het bezit van een grote glasoven en verbreedde zij haar vakgebied met glasbeschilderen , brandschilderen en glasfusen. Het is een geheel andere wijze om met glas te werken en het biedt zeer veel mogelijkheden om haar creativiteit te uiten. Ook anderen konden creatief te werk gaan in de zeer toegankelijke workshops "Glasbeschilderen".

In 2008 leerde zij werken met zandmallen en casting. Deze methoden gaven de mogelijkheid om de glaskunst te realiseren die al langere tijd in haar hoofd "sudderde". De resultaten kunt U zien bij de foto's van Glaskunst. Om de glaskunst "live" te bekijken kunt U eind mei terecht bij kasteel Gronsveld in Gronsveld (nabij Maastricht). Zie op deze site voor meer informatie bij Exposities.